Automaatbak spoelen

Bij de PowerFlush methode wordt op een geavanceerde en innovatieve manier de automatische transmissie gespoeld, gereinigd en volledig voorzien van verse vloeistof. De PowerFlush spoelautomaat bevat twee gescheiden en doorzichtige oliereservoirs, een voor de vuile olie en een voor de verse olie.

Na het spoelen wordt het oliecircuit van de transmissie volledig leeggepompt, inclusief koppelomvormer en alle leidingen en opgevangen in het vuile oliereservoir.

Vervolgens wordt exact de juiste hoeveelheid verse ATF olie via het verse oliereservoir terug gepompt in het systeem.

      Voordelen Power Flush methode
        “Repareren zonder sleutelen”

Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie. Inclusief oliekoeler, koppelvormer, kleppen en oliekanaaltjes van het schakelbrein en olieleidingen.

  • Het oliecircuit wordt gelijkmatig en volledig vrij van lucht gevuld met een hoogwaardige synthetische longlife ATF olie met de juiste specificaties zoals voorgeschreven door de fabrikant.
  • Het volledige oliecircuit wordt voorzien van verse ATF olie.
  • Geen vermenging van oude en verse ATF olie.
  • Nieuwe ATF olie zorgt voor betere smering en dus minder slijtage.
  • Nieuwe ATF olie elimineert overmatig slippen waardoor minder warmteontwikkeling ontstaat met als resultaat een beter schakelgedrag en een lager brandstofverbruik.

Geschikt voor alle automaatbakken, ook voor CVT’s en DCT’s.
Ook wanneer er nog geen klachten zijn, is het zinvol om preventief te PowerFlushen. (Meeste automaten olie-verversing (interval) om de 60.000-100.000 km).